Crucea Roșie Română – 145 de ani de activitate umanitară

Expoziție aniversară

Expoziția se desfășoară în perioada 15-30.12.2021!

Filiala de Cruce Roșie Caraș Severin, cu sprijinul Districtului Lions 124 România, organizează în perioada 15- 30 decembrie a.c., expoziția fotografică aniversară ,,Crucea Roșie – 145 de ani de activitate umanitară”, amplasată in Centrul Civic al Municipiului Reșița în zona Sălii Polivalente.

Expoziția aniversară ,,Crucea Roșie – 145 de ani de activitate umanitară” este o rememorare a istoriei Crucii Roșii Române, ce reunește 40 de ilustrate, atent selecționate de istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie din Brașov, imagini ce ne poartă pe urmele eroilor curajului și ai solidarității.
Timp de aproape un secol și jumătate, Crucea Roșie Română a adus servicii vitale și alinare oamenilor în momentele cele mai dificile: Primul și Al doilea Război Mondial, în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, în timpul foametei, al inundațiilor, al cutremurelor, al frigului extrem sau al pandemiei COVID19. An de an, fiecare generație de voluntari s-a adaptat nevoilor și provocărilor cărora a trebuit să le facă față țara noastră.
“ Expoziția ,,Crucea Roșie – 145 de ani de activitate umanitară” este un omagiu pentru înaintașii organizației noastre, dar și pentru a aduce în actualitate istoria celei mai vechi organizații umanitare din țara. Sunt recunoscător și foarte mândru de dăruirea acestor oameni care și-au oferit constant energia, priceperea, voința și ideile lor creative pentru a îndeplini misiunea noastră pe timp de pace sau de război, în comunitățile sărace, în stradă, în întreaga țară și chiar în lume”, a declarat Alin Cica, directorul filialei de Cruce Roșie Caraș Severin.

Reșita este ultima locația din anul 2021 unde expoziția aniversară ,,Crucea Roșie – 145 de ani de activitate umanitară” este accesibilă publicului larg. Expoziția a parcurs începând din luna iulie orașele București, Brăila, Deva, Arad, Sibiu, Timișoara și Alba Iulia. Povestea aniversară a Crucii Roșii Române nu ar fi fost posibilă fără sprijinul logistic oferit de Districtului Lions 124 România.

,,Când avem ocazia să servim împreună comunitatea cu alte organizaţii umanitare, trăim un sentiment incredibil, de responsabilitate şi bucurie. A fi un Leu înseamnă a conduce prin exemplu, a construi relații și a împărtăşi bunătate. Leii servesc împreună, astfel încât să poată avea un impact durabil și să schimbe mai multe vieți. Pentru membrii Lions din districtul nostru, este o onoare ca în acest an aniversar şi în continuare, să servim alături de voluntarii Crucii Roşii Române, să dăm speranță semenilor noştri aflaţi în dificultate, astfel încât nimeni să nu fie singur în perioadele dificile.

Fie ca în această călătorie pe care o parcurgem îmreună, să ne însoţească spiritul civic, empatia, bunătatea, încrederea și speranţa. Suntem peste tot acolo unde este nevoie de noi – acesta este angajamentul nostru comun, Lions şi voluntari ai Crucii Roşii Române, faţă de oameni şi angajamentul nostru faţă de umanitate. La mulți ani, Crucea Roșie Română! ” a declarat Marin Florin ILIEṢ- viceguvernator 2 al Districtului Lions 124 România.