CONCURSUL SANITARII PRICEPUȚI

În 31.05.2022 a avut loc etapa județeană a concursului Sanitarii Pricepuți. Acest concurs consta în 2 probe, una teoretica la care echipajele primesc un test grila cu 19 întrebări și o proba practica de acordare a primului ajutor pentru 2 victime în diferite accidente.
Sanitarii Pricepuți este singurul program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România.

Acest program are la bază concursul ”Sanitarii Pricepuți” organizat din anul 1962 de către Crucea Roșie Română, eveniment care a atras până în prezent peste 181.000 elevi și profesori ca participanți.
S-au prezentat echipaje din Reșița, Teregova, Mehadia și Băile Herculane. Din ciclul gimnazial s-au calificat pe locul I, echipajul Colegiului Național Mircea Eliade din Reșița, condus de doamna profesoara Cristina Perța, iar din ciclul liceal s-au calificat pe locul I, echipajul Liceului Hercules din Băile Herculane, condus de către doamna profesoara Corina Trifina Jugăraru, echipaj care ne reprezintă județul și la faza națională a acestui concurs, ce are loc în perioada 13-17.07.2022 la Olănești județul Vâlcea.