Crucea Roșie Caraș-Severin și Radio România Reşiţa

Crucea Roșie Caraș-Severin si Radio România Reşiţa derulează, în perioada 18-23.12.2016, o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la prima clinică de recuperare oncologică din România, care se construieşte în Caraş-Severin, la Slatina Nera.

‘Serious Request este un proiect internaţional, care a demarat în 2004, în Olanda, de către radioul public olandez, iar de-a lungul anilor a fost preluat de mai multe ţări, precum Austria, Portugalia, Lituania, Elveţia, iar acum, şi în România, unde suntem primii care am îmbrăţişat o astfel de provocare. Noi am denumit acest proiect – Muzica pentru viaţă. Muzică pentru că radioul asta face, oferă muzică ascultătorilor, şi viaţă, pentru că ne-am dorit ca numărul beneficiarilor să fie cât mai mare. Nu am vrut să ne aplecăm atenţia spre o singură cauză, de interes mai mic. Prin urmare, am decis ca bolnavii de cancer, care sunt tot mai mulţi, România fiind pe primul loc, în statisticile din Europa, să fie beneficiari, iar banii adunaţi în cele şase zile de campanie se vor îndrepta spre Clinica de Recuperare Oncologică de la Slatina Nera.

Începând de luni şi până în Ajunul Crăciunului, DJ-ii Radioului Reşiţa, vor emite muzică, non-stop, din ‘căsuţa de sticlă’ amenajată special pentru această acţiune în centrul municipiului Reşiţa.

Proiectul ‘Serious Request’ a fost preluat în mai multe ţări din Europa, dar şi din Africa şi Asia.