Pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița

În acesta săptămână ne-au sosit din Elveția, două camioane cu marfă, care a fost donată Spitalului Județean de Urgență Reșița. Încărcătura a constat în instrumentar, diverse articole și consumabile de uz medical care au fost distribuite către mai multe secții din cadrul spitalului dintre care amintim: unitatea de primiri urgente, blocul operator, ortopedie, terapie intensiva, chirurgie, neonatologie, ginecologie, ORL, interne, urologie.

Toate acestea s-au făcut prin sprijinul colaboratorilor noștri de la Osteuropahilfe Triumph des Herzens.  Astfel de acțiuni ale Crucii Roșii Caraș-Severin sunt posibile prin intermediul parteneriatului cu Fundația  Osteuropahilfe  care trimite periodic astfel de echipamente atât de necesare societății.  Fundația  Osteuropahilfe  din Elveția aflată sub coordonarea preotului Rolf-Philipp Schönenberger și-a început activitatea în anii 1993 având ca scop principal ajutorarea  familiilor și copiilor care au nevoie de sprijin în multe țări din Europa de Est, având azi o activitate de peste 20 de ani. În acest scop, se efectuează anual peste 100 de acțiuni  de ajutor, prin care bunurile destinate nevoilor zilnice sunt livrate familiilor care au nevoie și instituțiilor sociale.

„Este obligația noastră să depășim orice formă de mizerie, pentru că Dumnezeu trăiește în toți oamenii. Caritatea nu este un program social, ci o expresie a acestei unități vii a tuturor”.  

Preot  Rolf-Philipp Schönenberger.